Hozzávalók:
- 9 db nagy tojás
- 9 ek cukor
- 8 ek liszt
- 3 ek kakaó
- 2 ek víz
- 5 dl habtejszín
- 2 ek kakaópor
- 2 ek porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag Dr Oetker ét csoki
Elkészítése:
A tojásokból és a többi hozzávalóból egy kakaós piskótát készítek. Felverem a tojások fehérjét habbá, a sárgáját 2 ek vízzel és a cukorral szintén habosra keverem. Hozzáadom a szitált lisztet és kakaót, majd óvatosan belekeverem a habot is.
Kivajazott tepsiben közepes hőmérsékleten megsütöm. Ha kihűlt, elvágom középen.
Közben félig felverem a cukorral a habtejszínt, hozzáadom a habfixálót és azzal keményre verem a habot. Beleszitálom a kakaót és óvatosan összekeverem. Megtöltöm a lapokat. A tetejére csokit olvasztok.Csoki formákat használok a díszítéshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése