2012. november 13., kedd

Szilvás- mandulás pite

Andi konyhájából vettem a receptet. Nagyon guszta látszatra is meg hát ízre is. Amikor kisült épp itt volt Emese, és kapóra jött, hogy lemeózzuk. Úgy tűnt, hogy ízlett neki is. Tudom, hogy most már nem lehet szilvát kapni, de a mirelit is megteszi.

Hozzávalók:
- 37,5 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 22,5 dkg vaj vagy margarin
- 3 db tojás                                                                                                                                                    - 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 70- 80 dkg szilva
- 10 dkg vágott mandula
- 1, 5 tk fahéj

Elkészítése:
A margarint a cukorral elkeverem gépi habverővel, majd egyesével hozzáadom a tojásokat. Folyamatos keverés mellett lassan hozzáadom a tejet is. A lisztet elkeverem a sütőporral, és belekeverem a masszába 1 mk. fahéjjal együtt. Egy nagy tepsit kivajazok, és elsimítom benne a masszát. A tetejét szorosan kirakom vágott szilvával, megszórom vékonyan fahéjjal és nagyon kevés cukorral. Rászórom a vágott mandulát is, majd 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütöm.
Tálaláskor porcukorral meghintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése