2012. augusztus 22., szerda

Kozák sapka

Egyik kedvencem. Szépségversenyen sajnos nem indulhatnak, de ízre annál finomabbak. Kissé időigényes, de egy évben legalább egyszer érdemes rá időt fordítani. Krémből kicsit többet javaslok készíteni, mert finomabb, ha krémesebb. Nem is tudom, hogy most miért sikerült csak ennyi???

Hozzávalók:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- pici sütőpor

Borításhoz:
- kókuszreszelék
- csokimáz

A hozzávalókból piskótát sütök egy nagy tepsiben, mert az a lényeg, hogy ne legyen túl vastag a tésztája.
Ha kihűlt, elvágom kettőbe, megkenem a krém felével, és kis méretű pogácsaszaggatóval kis hengereket vágok belőle. Ezeket körbe megkenem a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatom. Ha elvégeztem ezt a türelmet igénylő munkát, mindegyik tetejére csokimázt kenek.

Krémhez:
- 1/2 l tej
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2 dkg cukor
A hozzávalókat jól összekeverem, és sűrű krémmé főzöm.

- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- kevés rum aroma
Ezeket is összekeverem, majd amikor kihűl a főzött krém, akkor hozzákeverem.

Úgy tapasztaltam, hogy nem ártott volna kicsivel több krém. Legközelebb egy negyed adaggal többet készítek, hogy még krémesebb legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése