2011. augusztus 15., hétfő

Keleti csemege

Hihetetlen finomság. Minden, mi földi jó, az benne van. Ne a látványt nézzétek, mert az semmi ahhoz képest, hogy mit rejt a belseje. Ezzel aztán tényleg nem lehet leállni, amíg csak el nem fogy.

Hozzávalók:
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg vaj
- 3 ek tej
- 3- 4 ek méz
- 2x 15 dkg cukor
- 10- 15 dkg mazsola
- 20 dkg dióbél
- keserű csoki
- ostyalapok

Elkészítése:
A 3 tojás sárgáját 15 dkg vajjal, 3 ek tejjel, 4 ek mézzel, 15 dkg cukorral tűzre teszem és habverővel gyorsan keverem, amíg megvastagszik.
15 dkg cukrot karamellizálok, majd 10 dkg darált diót és 10 dkg vágott diót belekeverek. Gyorsan még forrón összekeverem a mézes krémmel. Hozzáadom a mazsolát és tördelek bele keserű csokit.
Ahogy leveszem a tűzről, azonnal megtöltöm az ostyalapokat vele. Nehezéket teszek a tetejére, hogy jól összeálljon a lap a töltelékkel. Másnap érdemes szeletelni. Mi nem mindig bírjuk ki, olyankor tördelünk belőle és.....................................

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése