2011. július 11., hétfő

Edit tortája (ananászos- epertorta)

Jaj nekem!!!! Mikor volt május 10-e??? Akkor volt Edit születésnapja. Úgy sikerült, hogy személyesen is felköszönthettük Érden. Ritka alkalom......
Szerettem volna egy tortával meglepni, de mivel majdnem 200 kilométert tettünk meg e romlandó finomsággal, oda kellett figyelnem a formájára, hogy beleférjen egy tetővel rendelkező tepsibe, amit ily módon beledugtam egy hűtőtáskába is. Sokkal szebb tortát érdemelt volna. Na, de az íze a lényeg.............
Sajnos azóta már az eperszezonnak is befellegzett, de bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.
Sanyi fincsi töltött káposztát főzött és még finomabb tortát sütött neki. Ettünk és ittunk, meg egy jót beszélgettünk. Olyan gyorsan eltelik az a néhány óra, amíg ott lehetünk. Jó lenne gyakrabban találkozni!

Hozzávalók:
- 8 egész tojás
- 8 ek porcukor
- 8 ek liszt
- 1 csipet só
- sütőpor

Krémhez:
- 1 és fél csomag Dr Oetker vanília ízű pudingpor
- 7,5 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 8- 10 ek porcukor
- 1-2 csomag vaníliás cukor ízlés szerint
- 1 csomag habfixáló
- 1 doboz darabolt ananász konzerv
- néhány szem eper
- csoki a díszítéshez

Elkészítése:
A 8 tojásból normál piskótát sütök. Kikavarom robotgéppel a tojások sárgáját a cukorral, hozzáadok 8 ek lisztet, 8 ek porcukrot és a tojások habját, amelyet egy csipet sóval verek fel. A liszttel együtt beleszitálom a sütőport is. Óvatosan összekavarom és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten készre sütöm.
Közben előírás szerint megfőzöm a pudingot (a cukrot és a vaníliás cukrot is belefőzöm) és hagyom kihűlni.
Felverem a habtejszínt egy kevés cukorral meg a habfixálóval, majd hozzáadom a kihűlt pudinghoz.
A piskótát hidegen középen kettévágom. Egyik felét megkenem a krém harmadával, és teleszórom a leszűrt, lecsöpögtetett ananásszal. A krém másik harmadával befedem az ananászt, majd ráhelyezem a piskóta másik felét. Picit megnyomkodom óvatosan, majd a harmadik harmadrész krémmel bevonom a tetejét. Eperrel díszítem és étcsokit reszelek rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése