2011. május 30., hétfő

Napraforgó pástétom

Nemcsak egészséges, de nagyon finom is. Teljeskiőrlésű rozslisztből készült kenyérrel klasszisokkal finomabb, mint fehér pihe- puha kenyérrel. Arról nem is beszélve, hogy a húsos kenegetősökkel egy napon sem lehet emlegetni. Ahogy telnek az évek, egyre inkább mellőzöm a húst. Sajnálom az állatot is, amit le kell ölni azért, hogy mi jóllakjunk. Kicsit horrorisztikus számomra.:-( A másik ok, ami miatt nem szívesen eszem húsból készült felvágottakat, pástétomokat az, hogy tényleg mindent beletesznek, ami nem odavaló.
Ennek ellenére készítek húsos ételeket, mert igényli a család, de már egyre ritkábban.
Hozzávalók:
- 1/2 pohár zabpehely
- 1 pohár napraforgómag nyers
- 1- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 hagyma
- borsikafű, majoránna, vegamix, szárított zeller( nem fontos)
- pici olíva olaj

Elkészítése:
A zabpelyhet háromszoros mennyiségű vízben a fűszerekkel megfőzöm. 10- 15 perc elegendő hozzá. Nem kell agyon fűszerezni, csak mindenből egy keveset. Ha kész összeturmixolom a napraforgómaggal és a fokhagymával. Kevés dinsztelt hagymát adok hozzá és ízlés szerint sózom.

2 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, ki is fogom próbálni. Koszonom! - Magdi, egy vegan haziasszony es blogiro (www.magdireceptek.blogspot.com:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Magdi!
    Írd majd meg légy szíves, hogy milyen lett, és hogy ízlett-e.

    VálaszTörlés