2011. április 14., csütörtök

Vadrizses- gombás szelet

Mire jó, ha az ember a barátnőjével szőnyeget és függönyt keres? Hát arra is pédául, hogy bemenjen a Diego melletti élelmiszer diszkontba és megtalálja ezt a rizses csodát.
Nagyon megtetszett ez a vadrizses, barnarizses kombináció. Vettem is egy csomaggal belőle. Tipikusan az az eset, amikor megvan a patkó és lovat veszek hozzá című történt.
Terveznem kellett tehát valami hozzáillő ételt. Ez lett belőle.
Mondanom sem kell, Magdinak nem vettünk se függönyt se szőnyeget....
Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- só, bors, csirkehús fűszerkeverék
- gomba
- 1 fej hagyma
- liszt, só, bors
- tejföl vagy tejszín
- pici liszt
- pici olaj
- savanyúság

Elkészítése:
A rizst két és félszeres sós, picit olajos vízben főni teszem. Először hagyom felfőni majd ahogy elérte a forráspontot, leveszem minimumra és befedve hagyom, hogy puhuljon meg a saját gőzében.
A gombát egy kis pirított hagymán megdinsztelem. Megszórom liszttel, pici paprikával, sózom, borsózom és felöntöm tejszínnel vagy tejföllel és vízzel. Állandó kavarás mellett besűrítem.
A húst sózom, borsózom, fűszerezem és hirtelen megsütöm mindkét felét. A képen látható módon tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése