2011. március 22., kedd

"Marcipános" süti

Remegő kézzel írom le ezt a receptet, hiszen akitől kaptam, az már nincs közöttünk. Tirkné Erzsikétől való ez a finomság. Szívesen sütött minden alkalomra, tele volt jobbnál jobb receptekkel. Mindig mosolygott és mindig kedves volt mindenkihez. Szeretettel emlékszem rá.
 Hozzávalók:
- 10 tojás
- 10 ek cukor
- 6 ek liszt
- 4 ek kakaó
- 1,5 dl olaj

Töltelék:
- 50 dkg vaj vagy Rama margarin
- 50 dkg cukor
- 50 dkg gríz
- 1 üveg mandulaaroma (lehet több is ízlés szerint)
- 1/2 üvegcse őszibarack aroma a zöld színe miatt (ebből is mehet több)

Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral és az olajjal kikavarom., hozzáadom a lisztet- amibe előzőleg elkeverem a sütőport és utoljára a felvert tojásfehérjét. Ez az adag gáztepsibe való.
Mérsékelt tűzön előmelegített sütőben kb 20 percig sütöm.
A vajat vagy margarint felolvasztom, belekeverem a cukrot és ha az is elolvadt, beleteszem a grízt, az aromát, és 4- 5 percig összemelegítem.
Ráöntöm a tésztára.
A mázhoz 10 dkg vajat vagy margarint felolvasztok, 4 ek kakaóval csomómentesre elkeverem. Néhány csepp citromlevet adok hozzá és a langyosra hűlt töltelékre öntöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése