2011. január 29., szombat

Sült krumpli

Hát az úgy történt, hogy Ilonka néninél a sarki zöldségesnél krumplit vásároltunk. Megkérdezte, hogy melyikből kérünk. Az az igazság, hogy én sohasem nézem, hogy melyik sütnivaló , melyik főznivaló, hanem ami a szememnek tetszik azt megveszem és éppen azt készítek belőle, ami soron következik.
Nos, Ilonka néni azt mondta, hogy ez a szép fehér krumpli csodálatos sütnivaló fajta.
Vettünk is belőle jócskán és ki is próbáltam, hogy milyen sütve a sütnivaló krumpli. Hát tényleg fantasztikus, omlós, jóízű eledel. Nem árt néha visszatérni az egyszerű és nagyszerű ételekhez. Azóta másodjára vettünk belőle, mert ritkán lehet ilyen finom burgonyával találkozni.
A C típusú, azaz sütni való fajták: white lady, vénusz gold, rioja, amelyek magasabb keményítőtartalmúak, lisztesek, könnyen szétfőnek. Hasábburgonyának, pürékhez, tésztákhoz remekek. Ezekből készülhet például a burgonyakrémleves, de pogácsához, szilvás gombóchoz is kiváló.
Hozzávalók:
- krumpli
- görög fűszerkeverék
- sajt
- olaj a sütéshez

Elkészítése:
A krumplit megmosom, meghámozom és négybevágom. Forró olajban kisütöm. Görög fűszerkeverékkel szórom és sajtot reszelek a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése