Eredeti recept szerint füstölt kolbász karikákat is kellene beledobálni, de az valahogy nem az én ízvilágom.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált csirkemellfilé
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 ek dara
- 2 db tojás
- 2- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- kb 3 marék savanyított káposzta (nem hőkezelt)
- egy marék rizs
- 1 fej hagyma
- 1- 2 babérlevél
- só, bors
- olaj a rántáshoz
- 1 ek liszt a rántáshoz
- tejföl
Elkészítése:
A hagymát megpucolom és apróra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. Paprikázom és rögtön felöntöm vízzel. A káposztát kicsit összevágom még, hogy ne legyenek nagyon hosszú szálak benne.
1- 2 babérlevelet is dobok bele Amíg felfő, addig a darált húst összekeverem a zsemlemorzsával, darával, tojással, préselt fokhagymával és fűszerekkel. Apró gombócokat formálok belőle és a fövő levesbe dobálom őket. Egy marék rizst is adok hozzá. Tejföllel tálalom.
Ha nem elég savanyú, lehet hozzáadni még káposztalevet vagy citromlevet.
Ha nem elég savanyú, lehet hozzáadni még káposztalevet vagy citromlevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése