2011. január 3., hétfő

Kávés habcsók

Gondolkoztatok-e már azon, hogy mi az, ami a kávé illatában, ízében megfogja az embert? Mi az a csodálatos aroma, aminek nem lehet ellenállni? Csak egy kevéske szükséges belőle ahhoz, hogy egy sütemény vagy desszert remekművé váljon tőle.
Tudjátok, hogyan jött be Magyarországra a kávé? Természetesen legenda.
Thököly fejedelmet vendégül látta a váradi pasa. Ebéd után a fejedelem sietve távozott volna, mire az egyik janicsáraga így szólt utána: "Ne siess uram, hátra van még a feketeleves!"
Hozzávalók:
- tojásfehérje
- porcukor
- pici só
- csokis- kávés krém

Elkészítése:
A tojások fehérjét sok- sok porcukorral és egy csipet sóval felverem. Egy tojásfehérjéhez kb 15 dkg cukrot számítok. Belekeverek ízlés szerinti mennyiségben instant kávét, amit ledarálok egy kicsit, hogy könnyebben oldódjon.
Habzsákkal kis pöttyöket nyomok a sütőpapírra és kb másfél órán keresztül szárítom nagyon alacsony hőmérsékleten a sütőben.
Maradék krémem volt a töltött aszalt szilvából, azzal ragasztottam össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése