Nem bírtam ellenállni sóhajtozásának és megsütöttem neki, hadd örüljön.
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 1 dl tejföl
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 tojássárgája
- 12, 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek porculor
- csipet só
A mák töltelékhez:
- 25 dkg darált mák
- 10 dkg mazsola
- 3 ek rum
- 1 db BIO citrom reszelt héja
- 12,5 dkg
- mk fahéj
- fél mk szegfűszeg
- 1,5 dl tej
- 5 dkg vaj vagy margarin
A túró töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 12, 5 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 db BIO citrom leve
- 1 dl tejföl
- 1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tésztához meglangyosítom a tejfölt a margarint, belekeverem az élesztőt és a tojássárgáját. Hozzáadom a lisztet, tejet, porcukrot, sót és jól összegyúrom. Cipót formálok belőle, letakarom konyharuhával és fél óráig pihentetem.
Közben elkészítem a tölteléket. A mákkrémhez a mazsolát forró vízzel leöblítem, lecsepegtetem és meglocsolom rummal. A citromot megmosom, szárazra törölöm, héját lereszelem (nem fontos).
A mákot összekavarom 12,5 dkg porcukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. A tejet felforralom a vajjal vagy margarinnal, a mákhoz adom, jól elkeverem kb még 1 percig a tűzön.
Hozzáadom a mazsolát is.
A túrókrémhez a túrót áttöröm, hozzáadom a tojások sárgágáját, a 12,5 dkg cukrot, a citromlevet, tejfölt, pudingport és végül a tojáshabot.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy közepes méretű kb 25X 30 cm-es tepsit kivajazok, és a kinyújtott tésztát ráhelyezem úgy, hogy a széleinél kissé magasabb legyen. Egyenletesen elkenem a máktölteléket majd a túrókrémet.
45- 60 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése