Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök
- 3 db krumpli
- 2-3 db húsleves kocka
- 1 csomag habtejszín vagy tejföl
- 1 kis fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma - kevés őrölt gyömbér, pici fehér bors
Elkészítése:
A tököt meghámozom , feldarabolom, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kb 1 és negyed- 1 és fél óra alatt puhára sütöm. Közben a hagymát apróra vágom és megdinsztelem, a fokhagymát is hozzáadom, de csak a legvégén, nehogy megégjen. Felöntöm vízzel, belerakom a kockára vágott krumplit, megfőzöm. A húsleves kockákat a vége fele teszem bele, és kb 5 percig főzöm együtt a krumplival. Ha megsült a tök, könnyedén le lehet húzni a héját, majd összeturmixolom a főtt krumplival együtt. Megszórom őrölt gyömbérrel és pici fehér borssal, és kb 1 percig még összeforralom. Belekeverem a tejszínt vagy tejfölt, és máris lehet tálalni krutonokkal vagy pirított kiflikarikákkal. Pirított tökmaggal szórom meg a tetejét, de azt már csak a tányérban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése