2010. november 7., vasárnap

Kínai kel saláta

Háromszor annyi fehérjét tartalmaz, mint a fejes káposzta. Sok C-vitamint, ásványi só és karotin is van benne. Fehérjéje könnyen emészthető. Íze a fejes káposztáéra emlékeztet, de gyengébb, kevésbé karakteres.
 Hozzávalók:
- 1 fej kínai kel
- 20 dkg füstölt sajt
- 1 szál póréhagyma
- 1- 2 dl majonéz
- 2- 3 dl tejföl

Elkészítése:
A kínai kelt leveleire szedem, alaposan megmosom majd eltávolítom minden levélről a torzsáját.
Ezután apróra vágom egy rozsdamentes acél késsel. A póréhagymának a külső rétegét lehúzom és eldobom majd karikára vágom. Hozzáadom a reszelt füstölt sajtot és az egészet leöntöm a majonézzel és a tejföllel. Jól összekeverem és lehet is tálalni. A káposzta egy kicsit összeesik az öntettől, de nem veszít értékéből. A füstölt sajttal valami szenzációs páros.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése