2010. november 4., csütörtök

Káposztás puffancs

Elhatároztam, hogy egy ideig nem megyek boltba. Szeretném, ha mindent felhasználnék a mélyhűtőből és a kamrából. Olyan szépen virított rám ez a fél fej káposzta ma reggel, de nem tudtam, mit kezdjek vele. Eszembe jutott, hogy valamikor gyermekkoromban ettem panírozott káposzta szeleteket. Nagyon különleges íze volt. Utánozni szerettem volna évek múlva, de valahogy nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem. Le is tettem róla mindörökre.
Ma reggel azonban nem hagyott valami nyugodni. Elképzeltem, hogy lereszelem a káposztámat és összekeverem mindenfélével, amivel cukkini puffancsot szoktam készíteni, jól megfűszerezem és kisütöm. Hát így is történt.
Én nem szoktam kóstolgatni vagy főzés közben csipegetni, de ez alkalommal kb 4 kis puffancsot ettem meg, amíg teljesen elkészült. Hihetetlen finom volt!!!!! Kukoricás rizzsel ettük és hordós vegyes savanyúsággal.
Hozzávalók:
- 1/2 fej káposzta
- 3 tojás
- 2 db zsemle
- 2 marék zabpehely
- 1- 2 mk szárított kapor
- 1 mk bors
- só, vegeta
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez

Elkészítése:
A káposztát lereszelem, sózom,vegetázom, de nem nagyon. Hozzáadom a három egész tojást, az áztatott és kicsavart zsemléket, a zabpelyhet, a kaprot és jól megborsózom, mert az hozza ki igazán a káposzta jellegzetes ízét. Ha kívánja a massza, akkor szórok még egy kis lisztet bele, hogy jól formázható legyen. Az olajat felforrósítom, kis gombócokat formázok, amelyeket kb 1 cm- re lapítok majd zsemlemorzsába mártom és a forró olajban szép aranybarnára sütöm mindkét oldalát. Nagyon finom ropogós puffancsok lesznek belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése