2010. október 4., hétfő

Háromsajtos gnocci

Még mindig Foza Italia. Onnan az ötlet. Én Trappista, parmezán, mozarella és füstölt mozarella sajtokból reszeltem. Nem biztos, hogy ők ilyen sajtokból készítik, de ez is finom.
Olvastam, hogy a gnoccit nyokkinak ejtik magyarul, csak a pontosítás végett.
Hozzávalók:
- 1 kg krupli
- 2 db tojás
- 15 dkg vaj vagy olívaolaj
- liszt
- 2 ek búzadara
- só
- trappista
- parmezán
 -mozarella

Elkészítése:
A krumplit jól megmosom és héjában megfőzöm. Hagyom kihűlni majd meghámozom és lereszelem. Hozzáadom a 2 tojást, a búzadarát, az olvasztott vajat. sót és annyi lisztet, amennyit felvesz. Nem szükséges sokáig gyúrogatni, néhány mozdulattal elég ha összeállítom. Közben egy nagyobb edényben vizet forralok.
A krumplis tésztát több darabban kinyújtom, majd csíkokra vágom, végül a csíkokat kis másfél centis darabkára. A darabkákat megformázom egy villa segítségével. Állítólag azért van erre szükség, hogy a bordákban jobban megtapadjon a szósz. Forró sós, olajas vízben kifőzöm. Mihelyt feljöttel a víz tetejére még egy- két lobbanás és máris szűrhetem le. Azt hiszem az egyetlen tésztaféle, amit nem kell lemosni főzés után.
Még melegen megszórom a sajtreszelékekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése