Olvastam, hogy a gnoccit nyokkinak ejtik magyarul, csak a pontosítás végett.
Hozzávalók:
- 1 kg krupli
- 2 db tojás
- 15 dkg vaj vagy olívaolaj
- liszt
- 2 ek búzadara
- só
- trappista
- parmezán
-mozarella
Elkészítése:
A krumplit jól megmosom és héjában megfőzöm. Hagyom kihűlni majd meghámozom és lereszelem. Hozzáadom a 2 tojást, a búzadarát, az olvasztott vajat. sót és annyi lisztet, amennyit felvesz. Nem szükséges sokáig gyúrogatni, néhány mozdulattal elég ha összeállítom. Közben egy nagyobb edényben vizet forralok.
A krumplis tésztát több darabban kinyújtom, majd csíkokra vágom, végül a csíkokat kis másfél centis darabkára. A darabkákat megformázom egy villa segítségével. Állítólag azért van erre szükség, hogy a bordákban jobban megtapadjon a szósz. Forró sós, olajas vízben kifőzöm. Mihelyt feljöttel a víz tetejére még egy- két lobbanás és máris szűrhetem le. Azt hiszem az egyetlen tésztaféle, amit nem kell lemosni főzés után.
Még melegen megszórom a sajtreszelékekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése