Ami a kenyérféléket illeti, állandó kísérletezésben vagyok. Ehhez a bagetthez adtam egy kis kukoricalisztet is. Egész különleges lett.
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg kukoricaliszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1 dl langyos víz
- lenmag
- 1,5 tk só
- 1 tk cukor
- 1,5 csomag szárított élsztő
- 4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A hozzávalókat egy mélyebb tálba teszem és kb 2- 3 percig fakanállal dagasztom. Letakarom egy tiszta konyharuhával és egy óra hosszáig kelesztem. Átgyúrom majd 8- 10 darabra vágom. Golyócskákat formázok a darabokból majd oválisra nyújtom. Az ovális lapokat a széles felétől kezdve feltekerem, hogy kis bagett formája legyen. Olajos tepsibe helyezem őket, bevagdosom és hagyom még fél órát pihenni. 300 fokos sütőbe helyezem. A tepsi alá egy másik tepsibe vizet teszek és úgy sütöm meg kb 45- 50 perc alatt.
UI. A két tepsit nem teszem egymásba, csak egymás alá.
Ma lehet kipróbálom. Egyébként a blog szándéka ötletes.
VálaszTörlés