Hosszas vajúdás után megszületett az alábbi finomság. Nem szerettem volna sokat foglalkozni ma ilyesmivel, mert iszonyú meleg van . Örültem, hogy a legfontosabb dolgaimat el tudtam végezni.
Volt itthon babapiskóta, gesztenyemassza, meggy és habtejszín. Hát improvizáltam....és bejött!!!! Hatalmas sikert aratott ezúttal mindenkinél:-)
Hozzávalók:
- 1 üveg 800 gr-os meggybefőtt (magozott)
- 30 dkg finom babapiskóta
- 1 csomag gesztenyepüré
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 db ét tortabevonó
Elkészítése:
A babapiskótákat hirtelen rövid ideig belemártogatom a meggybefőtt levébe és lerakom szépen sorban egy jénai aljára. Megszórom a meggybefőttel. A habtejszínt 3 ek porcukorral és a habfixálóval felverem. A gesztenyemasszát elkeverem egy kis meggybefőtt lével majd hozzáadom a tejszínhabot.
Mindezt ráöntöm a piskótára és a meggyre majd újabb meggylébe mártott piskótával lezárom az egészet. Gőz fölött megolvasztom a csokit és rákenegetem a piskótákra. Néhány órára érdemes betenni a hűtőbe, hogy egy kicsit összedermedjenek a komponensek. És aztán neki lehet látni, mert valami mennyei.............
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése