Napok óta nyaggat Márk, hogy olyan csokis fánkot süssek, amilyent az iskolában lehet kapni.
Tegnap reggel úgy engedett el, hogy vegyek injekciós tűt és fecskendőt, hogy tudjuk belefecskendezni a csokikrémet.
Természetesen ez utóbbi elmaradt, mert az anyukájának nem volt türelme ilyesmivel babrálni. Meg egyébként sem hiszem, hogy ez lenne a módja annak, hogy a krém a fánba bekerüljön.
Szerintem ez így is ehető volt és akkor nagyon szerényen fogalmaztam. Ha kevésbé szerényen szeretnék fogalmazni, akkor szenzációs volt. Tényleg, őszintén ajánlom mindenkinek!!!
Le kell még írnom, hogy a háromszögű tányéron Bubinak szerettem volna kedveskeni három szivecskével, de sajnos eldeformálódtak sütés közben. Ennek ellenére értékelte igyekezetemet.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek cukor
- 3,5 dl tej
- 4 tojásnak a sárgája
- rumaroma
- 1,5 tasak szárított élesztő
- 7 dkg vaj
Elkészítése:
Minden hozzávalót egyszerre bekészítettem a kenyérsütőbe és elindítottam a gyors programot. 22 percig dagasztotta. A dagasztási időt figyeltem és, amikor leállt, akkor teljesen kikapcsoltam a gépet, bennehagyva a tésztát, hogy keljen. 40 percig kelesztettem, majd kivettem egy lisztezett deszkára, kicsit átgyúrtam, kb 2 cm- re kinyújtottam és egy nagyobbacska szaggatóval gyönyörűen kiszaggattam.
Ismét 20 perc kelesztés. Közben egy nagy serpenyőben olajat hevítettem és a fánkocskáimat (miután az egyik felén a közepén az újjammal benyomtam) belehelyeztem. Fedő alatt 30 másodpercig sütöttem, a benyomott felével lefele. 30 mp után megfordítottam és a másik felét is kb ugyanannyi ideig sütöttem.
Szűrőlapáttal szalvétára szedtem ki, hogy az olajat leitassam róla.
Figyelem! Egyszerre nem érdemes sokat beletenni a serpenyőbe, mert sütés közben megnőnek.
Csokipudingot főztem, amibe egy tábla étcsokit is beleolvasztottam, hogy még finomabb legyen. Ezt helyeztem a kis kráterekbe, illetve barackízet és porcukorral megszórtam. Nyammmmmm.........
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése