Úgy gondoltam, hogy most kis muffin formácskákat sütök belőle, mert úgy jobban néz ki és könnyebben is kezelhető.
Hozzávalók:
- 4 dl reszelt répa- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1,5 dl méz
- 10 dkg barna cukor
- 0,5 dl citrom vagy narancslé
- 2 db tojás
- 6 dkg áztatott mazsola
- 2,5 dl korpásliszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csapott teáskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 1 kevés rum esszencia
- 3 dl darált dió
- marcipán ízű cukotmáz
- ép dió
- cukor a karamelizáláshoz
Elkészítése:
A répát a legapróbb lyukú reszelőn lereszelem, a narancsot vagy citromot kifacsarom és a diót ledarálom. Innentől kezdve mindent egy mély tálban jól összekeverek. Egyetlen problémám, hogy én szemre teszem bele a hozzávalókat. Ha tehát valakinek másképp diktálná az ízlése, nyugodtan elvehet, hozzátehet dolgokat.
Kis muffin papírokba helyezem és úgy a muffin sütőbe. Előmelegített sütőben közepes lángon kb fél óra alatt megsül. Ha nagyobb tepsiben sütöm, akkor kell 40 perc is, amíg elkészül.
A cukormázat kikeverem vízzel, ahogyan a recept írja és rákenem a még forró sütikékre. Karamelizált cukorba mártott dióval díszítem. Hát ez az a kategória, ami kivételesen egészséges is nemcsak finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése