Tegnapról maradt még fél csomag tehéntúró. Gondoltam készítek valami mást belőle, hogy ne legyen unalmas.
Sütöttem finom lenmagos kenyeret és azzal ettük. A fiúk alig bírták kivárni, míg megsült a kenyér. Eszméletlen illat árasztotta el a lakást. Hát ember legyen a talpán, aki kibírja kóstolás nélkül.
Hozzávalók:
- 15 dkg tehéntúró
- 1 kis doboz tejföl
- újhagyma
- pirospaprika
- őrölt kömény
- pici bors
Elkészítése:
A túrót a tejföllel jól összedolgozom. Hozzáadom a pirospaprikát, a köményt, a borsot és a karikára vágott újhagymát. Általában vöröshagymát szoktam bele tenni, de most jobb kedvem volt friss zöldhagymával próbálkozni. Hadd érezze mindenki, hogy tavasz van.
Ha van itthon jutúró, akkor azt is szoktam keverni bele. Most épp anélkül készült.
Mifelénk ezt tejfölös túrónak hívják, a körözött juhtúró+hagyma+vaj+köménymag+bors+só+pirospaprika.Egyik finomabb mint a másik. Bár a tejfölös túróra nem esne jól a sör, míg a körözöttre..............Susztertangó
VálaszTörlésKöszönöm szépen a hozzászólást!Legközelebb kipróbálom a te receptedet is!
VálaszTörlés