Egyszerű és nagyszerű. Ez az az étel, ami friss puha fehér kenyérrel a lefinomabb. Rengeteg savanyúsággal kicsit lecsósan elkészítve a legfinomabb. Több variáció létezik erre is, de nálam ez a nyerő.
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 3-4 db paprika
- 2 szál Dulano pulykakolbász
- Vegeta
- mokkáskanál őrölt kömény
- bors, pirospaprika
- 1- 2 ek Ajvár paprikakrém
- 3- 4 csepp enyhén csípős Pirosarany
- olaj
Elkészítése:
A hagymát megpucolom, apróra vágom és olajon megdinsztelem. Belevagdosom a paprikát és a paradicsomot, amivel együtt dinsztelem még egy kicsit.
Közben meghámozom a krumplit és csíkokra vágom. Hozzáadom a hagymához, paprikához és felöntöm éppen annyi vízzel, amennyi ellepi. Vegetával fűszerezem, néhány csepp Pirosaranyat és 1- 2 ek Ajvárt adok hozzá. Borsózom beleteszek egy mokkáskanál őrölt köményt és készre főzöm. A vége előtt 3- 4 perccel a kolbászkarikákat beledobálom és együtt is főzöm rövid ideig.
Idénytől függ, hogy milyen savanyúsággal tálalom. Ma savanyú káposztával, céklasalátával és csemegeuborkával ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése