2010. február 21., vasárnap

Csirkehúsleves

Azt tapasztaltam, hogy a húsleves milyensége attól is függ, hogy milyen vízből főzöm. Úgy alakult az életünk, hogy több helyen is éltünk, ezért volt lehetőségem tesztelni, hogy mitől is jó egy húsleves. Sajnos Szeged vize nem az igazi ilyen szempontból. De azért ehető itt is a levesem. :)
 
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús ( legjobb az egész csirke, vagy a far- hát, de én most szárnyacskákból készítettem )
- 7- 8 szál sárgarépa
- 1- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pici darab zöldpaprika (opcionális)
- 1 db paradicsom (opcionális)
- kb 6 db kelbimbó (opcionális)
- 1 db babérlevél
- bors, húsleveskocka
- cérnametélt
- zöldpetrezselyem

Elkészítése:
A feldarabolt csirkét korábban odateszem főni, hozzáadom a megpucolt, megmosott zöldségeket.
Mikor minden egy helyen van a fűszerekkel együtt, lassú tűzön kb másfél óra hosszat főzöm.
A habot időnként leszedem róla, hogy ne legyen zavaros a leves.
Egy külön edényben sós vízben megfőzőm a cérnametéltet.
Nagyon szeretjük a sok tésztát a levesben. Zöldpetrezselymet vágok fel apróra, de mivel nem mindenki szereti, ezért egy kis tányéron külön kínálom és csak az szórja meg a levesét, aki így szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése