Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús ( legjobb az egész csirke, vagy a far- hát, de én most szárnyacskákból készítettem )
- 7- 8 szál sárgarépa
- 1- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pici darab zöldpaprika (opcionális)
- 1 db paradicsom (opcionális)
- kb 6 db kelbimbó (opcionális)
- 1 db babérlevél
- bors, húsleveskocka
- cérnametélt
- zöldpetrezselyem
Elkészítése:
A feldarabolt csirkét korábban odateszem főni, hozzáadom a megpucolt, megmosott zöldségeket.
Mikor minden egy helyen van a fűszerekkel együtt, lassú tűzön kb másfél óra hosszat főzöm.
A habot időnként leszedem róla, hogy ne legyen zavaros a leves.
Egy külön edényben sós vízben megfőzőm a cérnametéltet.
Nagyon szeretjük a sok tésztát a levesben. Zöldpetrezselymet vágok fel apróra, de mivel nem mindenki szereti, ezért egy kis tányéron külön kínálom és csak az szórja meg a levesét, aki így szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése