Kétféleképpen szoktam elkészíteni és nem tudnám egyértelműen eldönteni, hogy melyiket szeretem jobban.
Hogy melyiket főzöm mégis, az attől függ, mikor melyiket kívánom meg.
Hozzávalók:
- 1 db közepes méretű tök
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- kevés olaj
- 2- 3 ek. liszt
- 1 doboz tejföl
- só
- pici cukor
- kevés ecet
Elkészítése:
A tököt legyalulom. Közben a hagymát apró kockákra vágom és az olajon megfonnyasztom, majd belekeverem a legyalult tököt. Én már az elején hozzáadom a sót, cukrot és egy nagyon kevés ecetes vízzel főni teszem. A tök nagyon gyorsan elkészül, nem kell sokáig főzni.
Amíg fő, a lisztből, olajból világos rántást készítek, amit kis tejjel engedek fől és belekeverem a tejfölt is.
Amikor megfőtt a tök, hozzáadom a rántást és az apróra vágott kaprot. Még főzöm együtt az egészet néhány pillanatig, amíg besűrűsödik a főzelék.
Rántott csirkemellel vagy fasírttal szoktam tálalni.
A paradicsomos változat annyiban különbözik, hogy a rántást nem tejjel és tejföllel hígítom fel, hanem paradicsomlével. Természetesen ilyenkor ecetet nem teszek bele , a tejfölt viszont a tetejére csurgatom, mert úgy jobban néz ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése