Rendkívül ízletes és jól variálható. Nem utolsó szempont az sem, hogy rengeteg vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz. Alacsony energiatartalma ellenére laktató leledel.
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb szép érett padlizsán
- a panírhoz zsemlemorzsa
- tojás
- liszt
- pici reszelt sajt
- gondolatnyi görög fűszerkeverék
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A padlizsánt alaposan megmosom és szárazra törölöm majd fél centis szeletekre vágom.
Besózom és kb 20 percig hagyom, hogy a só hatására kellemetlen keserű levet eresszen. 20 perc után papírkendővel alaposan leitatom a sós levet róla.
A panírhoz előkészítek egy lisztes tálkát, amibe a liszten kívül egy kevés görög fűszerkeveréket szórok. Egy másik tálkában felverem az egész tojást egy kis sóval majd a harmadikba a zsemlemorzsával elkevert sajtot.
A munka menete hagyományos módon zajlik: liszt, tojás, zsemlemorzsa és máris mehet a forró olajba sülni. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Krumplival, rizzsel, salátákkal egyaránt kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése