Hozzávalók:
- 1 l 100 %- os paradicsomlé
- 3 ek liszt
- olaj
- só, cukor
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pirospaprika
- csirkemellfilé
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A krumplit alaposan megmosom és héjastól főni teszem. A hagymát apróra vágom és megfonnyasztom az olajon. Ha megfőtt a krumpli, megpucolom és összevágom vagy villával összetöröm és a hagymával összekeverem. Természetesen sózom, néha egy mokkáskanálnyi cukrot is szórok bele.
A parsdicsomszószhoz az olajból, lisztből rántást készítek. Én sohasem pirítom meg a lisztet, éppen csak összekeverem a forró olajjal. Paprikázom, sózom, cukrozom és felöntöm a paradicsomlével. Krémes állagúra főzöm.
A rántott húst természetesen a szokásos módom készítem. A húst magyaros fűszerkeverékkel szórom meg, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom és jól rányomkodom a panírt. Forró olajban szép aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése