Az az igazság, hogy én a magam módján készítettem el, hiszen sertés húst nem tettem bele és nem is érleltem napokig. Egyszerűen összegyúrtam és már sütöttem is. Így is nagyon finom!!
Hozzávalók:
- 60dkg darált marhahús
- 60 dkg darált csirke vagy pulykahús
- miccs fűszerkeverék
- só, bors, pirospaprika, borsikafű
- fokhagyma
- szódabikarbóna
- ásványvíz
- olaj
Elkészítése:
A kétféle húst egybedolgoztam a fűszerekkel. Romániában lehet kapni miccs fűszerkeveréket, én onnan hoztam, de tettem még bele 2 kávéskanál őrölt borsot, 2 kk pirospaprikát, 2 kk szódabikarbónát, amit előzőleg másfél deci ásványvízben elkevertem és 4 gerezd préselt fokhagymát és borsikafüvet.
Jól összedolgoztam, kis rudacskákat formáltam belőle és bő forró olajban kisütöttem.
Kicsit szárazabb lett, mint az eredeti, hiszen a zsiradék hiányzott belőle, de a kicsi fiam azt mondta, hogy így az igazi. Ő most szerette meg igazán a miccset. Máskor is így késztsem.
Sült krumplival, tormával, mustárral és csemegeuborkával ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése