Reggelire nem is tudok jobbat elképzelni, mint az árpakását aszalt gyümölcsökkel.
Gazdag nyomelemekben, kálium, kálcium, magnézium, foszfor, ami kétszer olyan mennyiségben található benne, mint például a barnarizsben. A normális szív és agyműködéshez elengedhetetlen.
Bátran ajánlom édesszájú gyerekeknek, akik nem hajlandóak semmi egészséges reggeli enni. Ez egyfajta tápláló, laktató csemege- reggeli.
Természetesen felnőttek számára is ideális ezzel kezdeni a napot.
Hozzávalók kb 2 adaghoz:
- 1 bögrényi árpagyöngye (kb 10 dkg)
- 1 liter víz
- 2 ek méz (hanyagolható)
- késhegy só
- aszalt vörösáfonya, mazsola, vagy bármilyen aszalt gyümölcs ízlés szerinti mennyiségben
Elkészítése:
Az árpagyöngyét megmosom, és felteszem 1 liter vízben főni. A vizet sózom, de nagyon picit.
Ha felforr, leveszem a lángot takarékra, és kb egy órán keresztül fedő alatt párolom.
Ha kész, hozzákeverem az aszalt vörösáfonyát, az extra nagyszemű mazsolát, és szükség esetén a mézet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése