Hozzávalók:
- 12, 5 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 2, 5 dkg kakaó
- 12 dkg liszt
- 3 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 6 dl tejszín
- étcsokoládé
- jó minőségű kakaópor
- ét tortabevonó
- 3 ek kakaó
Elkészítése:
A vajat a cukorral a kakóval és a tojások sárgájával habosra kavarom. Hozzáadom a 14 dkg lisztet, a 6 tojás habját és a sütőport. Könnyedén összekeverem és két kisebb jénai edénybe öntöm, amit előzőleg kikenek vajjal és pici lesztet szórok bele. Előmelegített sütőben közepes lángon szépen megsütöm.
Ha kihül két- két részre vágom.
Felverem a habtejszínt két evőkanál porcukorral. Két kis csomag habfixálót keverek bele a vége fele és 3 ek kakaót. Minőségi étcsokoládét reszelek bele. Megkenem vele a lapokat. A tetejére csokimázt csurgatok és ízlés szerint díszítem. Narancsos csokirudacskákkal szúrkáltam tele az oldalát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése