Általában szilveszterre készítek malackákat. Egyébként pogácsa vagy rudacska formára vágom.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg Rama margarin
- 25 dkg tehéntúró - 1 púpos teáskanál só - 2 ek kacsa zsír
Elkészítése:
A margarint szobahőmérsékleten egy kicsit megpuhítom majd jól összedolgozom a többi hozzávalóval.
Kis ideig beteszem a hűtőbe, hogy könnyen kezelhetővé váljon.
Lisztezett deszkán kb 1,5 cm vastagságúra nyújtom, a tetejét megkenem tojással, beirdalom egy éles késsel és a legkisebb pogácsaszaggatóval szépen kivagdosom.
Sütőpapírra rakosgatom a tepsiben. Előmelegített sütőben közepes lángon aranysárgára sütöm.
Hibája: - igen rövid életű. Ideje nincs kihűlni és máris múlt időben beszélünk róla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése