Hozzávalók:
- cukkini
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
- egy bögrényi rizs
- egy gombakonzerv
- pici fej hagyma
- só, bors
Elkészítése:
A rántott gombát már leírtam egyszer, most azzal nem foglalkozom. A cukkinit miután jó alaposan megmosom, szárazra törölöm, feldarabolom fél cntis karikákra. Sózom és pár percig hagyom, hogy szívja magába a sót majd papírkendőn jól leitatom.
Normál módom panírozom: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Bő forró olajban aranysárgára sütöm. Szalvétára szedem ki, hogy jól lecsöpögjön a sült olaj róla.
A rizst egy szűrőben langyos vízzel megmosom. A hagymát megpirítom, ráöntöm a rizst és pirítom egy kicsit azzal is. Sózom, borsózom, hozzáadom a gombakonzervet a leve nélkül. Felöntöm pontosan kétszer annyi vízzel, amennyi a rizs. Felforralom, majd azonnal leveszem takarékra és hagyom, hogy a fedő alatt megpuhuljon. Kevergetni tilos, mert akkor odaragad!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése