Konzervekből egyszeű, mert veszek egy doboz vörösbabot, egy doboz fehérbabot, egy doboz csemegekukoricát és egy doboz mexikói chilis babot. Egy nagy fej hagymát megdinsztelek, összeöntöm a konzerveket, darabolok bele valamilyen szárnyaskolbászt vagy virslit. Kis cetchup, kis paradicsomszósz és már lehet is enni. Az alábbi változat kicsit időigényesebb.
Hozzávalók:
- 10 dkg vörösbab
- 10 dkg fehérbab
- 10 dkg tarkabab
- 20 dkg főtt kukorica
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 60 dkg darált marhahús, vagy csirkemellfilé vagy kolbász vagy virsli
- 30dkg paradicsompép
- chilipor vagy csípős paprika
- só, bors, olaj babérlevél
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom. Másnap puhára főzöm, de amíg meg nem puhul, nem sózom, mert akkor kemény marad. A kukoricát megfőzöm külön egy kis vegetás vízben.
Az apróra darabolt hagymát dinsztelem, a fokhagymát belepréselem, ha csípősre szeretném készíteni a paprikát is beledarabolom. A húst is hozzáadom és fehéredésig pirítom. Természetesen sózom borsózom. Babérlevelet is beledobom és egy kevés vízzel, a paradicsompéppel még összefőzöm.
Ha elkészült a bab és a kukorica, akkor leszűröm és összekeverem a hússal. Ha szükséges a bab főzőlevéből öntök még rá egy keveset, hogy jó szaftos legyen. Ha nem darálthúsból csinálom, akkor belekarikázom a kolbászt és nyomok bele egy adag ketchupot is, hogy kicsit édeskés legyen az íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése