2010. február 28., vasárnap

Dinsztelt káposzta hagymás krumplival és rántott hússal

Bubi kedvence és mivel bevállalta, hogy lereszeli a káposztát, szívesen elvállaltam az elkészítését.
 
Hozzávalók:
- 1 fej lilakáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- só, cukor, ecet

Elkészítése: 
Egy kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát majd beleszórom a lereszelt káposztát. Sózom, ecetezem és fedő alatt gyakori kevergetés mellett tovább dinsztelem a hagymával. Amikor látom, hogy a leve teljesen elfogyott, cukrozom és öntök rá egy kevés vizet. Fedő alatt készre párolom. Szükség esetén még ecetezem, sózom vagy cukrozom.
Külön edényben megfőzöm héjában a krumplit. Amíg elkészül, dinsztelek egy hagymát. A főtt megpucolt krumplit apró kockára vágom vagy villával összetöröm és a hagymához adom. Sózom és kicsit cukrozom, mert a hagyma és a cukor nagyon jó barátok. Jól összekeverem és ha a hús is megsült közben, akkor lehet is tálalni.
A rántott husi a szokásos módon készül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése