Az együtt étkezés egy különleges szimbólum az életünkben. Sokkal többet jelent, mint hogy csak ennivalót fogyasztunk. Az együtt evésben rejlik a közösség, a szeretet és a biztonság érzése. Az együtt evés megteremti a lehetőséget, hogy megosszuk gondolatainkat, élményeinket, és azok összekössenek bennünket. Az együtt evés bensőséges összekapcsolódást jelent, amely lehetővé teszi, hogy megosszuk egymással az érzelmeinket, álmainkat, szeretetünket.
Az együtt étkezést évszázadok óta űzik a világ számtalan országában. Segít abban, hogy összekapcsolódjunk, hogy közösen ünnepeljük Isten ajándékait, az életet, a családunkat, és az ételt.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 nagyobb fej hagyma
- 3- 4 gerezd fokhagyma
- egy ujjnyi reszelt gyömbér, vagy gyömbér granulátum
- 3 púpozott teáskanál Madras Curry fűszerkeverék
- 3 dl kókusztej
- 2 dl hámozott, darabolt paradicsom konzerv
A Naan kenyérhez:
- 5 dl liszt
- 2 dl langyos víz
- 1 tk méz
- 1 tk szárított élesztő
- 1 tk sütőpor
- 2 ek olaj
- 2,5 ek joghurt
- 1 tk só
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, majd megdinsztelem kevés olajon. A végén belepasszírozom a fokhagymát, és belereszelem a gyömbért. Hozzáadom a felkockázott csirkemell filét, fehéredésig pirítom. Ekkor beleöntöm a darabolt paradicsom konzervet, 3 púpozott teáskanál Madras Curry fűszerkeveréket, 3 dl kókusztejet, és összefőzöm. Ízlés szerint lehet bármiből kicsivel többet vagy kevesebbet tenni bele. A lényeg az, hogy tunkolható legyen finom naan kenyérrel.
A Naan kenyérhez a hozzávalókat összegyúrom, majd 35- 45 percig kelesztem. Utána olajozott kézzel kis cipókat formálok belőle, és olajozott deszkán szép kerekre nyújtom. Forró serpenyőben egyik és másik oldalát 3- 3 percig sütöm. Ha úgy látom, nem sült meg, még hagyom- 1- 2 percig.
Egy pici, kis tálkába olívaolajat öntök, amibe 6- 8 gerezd fokhagymát préselek, kicsit megsózom. Tálalás előtt a Naan kenyereket ecsettel bekenem a fokhagymás olajjal. Ezzel lehet tunkolni a krémes szaftját a currynek. Isteni finom!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése