"Az irigység többnyire azokra jellemző, akik a másik sikerében a maguk kudarcát látják, és ez bántja őket." Bud Spencer
Hozzávalók:
- 2 rész keksz (pl. 25 dkg darált keksz)
- 1 rész vaj (12, 5 dkg vaj)
- 26 cm- es tortaforna
- 12, 5 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 doboz mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin fix
Elkészítése:
A darált kekszet összekeverem az olvasztott vajjal, majd egy 26 cm- es kör alakú kapcsos tortaformába belenyomkodom. Hűtőbe teszem állni, ameddig a krémet elkészítem.
Ehhez a mascarponét, a habtejszínt és a cukrot, a vaníliát összeturmixolom. A végén hozzáadom a zselatin fixet, és azzal is turmixolom egy kicsit.
Előveszem a kekszes alapomat, ráhalmozom a krémet, szépen elsimítom. Egy üveg finom gyümölcs dzsemet (erdei gyümölcs, meggy, eper, áfonya) összeturmixolok. A tortám tetejére rákenem és néhány órára esetleg egy éjszakára hűtőben hagyom megdermedni. A dzsem helyett lehet friss gyümölcsöt használni, amit pektinnel kocsonyásítok. Így még finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése