Igazi ízorgia ez a zöldfűszeres virslis kifli. Nem túlságosan szép, de tényleg csodálatos :-)
Hozzávalók:- 1 kg liszt
- 6 dl tej+ szükség esetén 1- 2 dl
- 2 dl olaj
- 2 kocka friss élesztő (vagy 2 zacskó szárított élesztő)
- 1 ek+ 1 tk só
- 1 tk cukor
- ízlés szerint bazsalikom és oregánó
- bőr nélküli minőségi baromfi virsli (lehet bármilyen, amit szeretsz)
- házilag készített pizzaszósz (turmixolt paradicsom, só, bors, bazsalikom, oregánó, pici olívaolaj, gondolatnyi cukor összefőzve)
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tejet a tk cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, és megfuttatom.
A lisztet egy nagyobb tálba szitálom, hozzáadom az olajat, a sót, a tejben megfuttatott élesztőt és szórok bele nem túl sok szárított bazsalikomot, és oregánót.
Jól összedolgozom, majd konyharuhával letakarva megkelesztem.
Két- három részre szedem a tésztát, majd kinyújtom, és a virsli hosszával azonos szélességű sávokat vágok. Megkenem a pizzaszósszal, megszórom reszelt trappista sajttal, és elkezdem feltekerni a beletett virslivel együtt. Kb. másfélszer tekerem körbe, majd levágom, és kikent sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. A tetejét nem kenem meg semmivel, fehéren marad.
A tepsiben kelesztem még 20- 30 percig, majd előmelegített sütőben 180- 190 fokon kb. 30- 40 perc alatt megsütöm.
Ez az adag nagyon nagy, de ha kevesebbet akarsz sütni, fele hozzávalóból készítsd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése