2021. március 6., szombat

Marhahúsos csilis- babos töltött krumpli

Kimondhatatlanul hálás vagyok Istennek, hogy ennyi finomsággal ajándékozott meg bennünket. Örül a lelkem mindennek, amit tőle kaptunk. :-)

Hozzávalók:

- 4- 5 nagyobbacska krumpli (szükség szerinti mennyiségben)

- vaj, tejföl, só

A húsos töltelékhez:

- 50 dkg darált marhahús

- 1 fej vöröshagyma

- csili

- 1 doboz vörösbab

- só, bors, csili

- Trappista és Cheddar sajt a reszeléshez

Elkészítése:

A krumplikat alaposan megmosom, és héjában megfőzöm. Közben egy serpenyőben egy kis olajon apróra vágott hagymát dinsztelek. Hozzáadom a darált húst, sózom, borsózom, és állandó keverés mellett fehéredésig sütöm. Hozzáadok egy doboz hámozott, darabolt paradicsomot, azzal is főzöm, amíg a paradicsom meglágyul benne, és egy doboz vörös bab konzervet is. Legvégén szórok bele csilit, ízlés szerinti mennyiségben. Még egy kicsit összerottyantom, és már kész is.

Ha már majdnem megfőtt a krumpli, leöntöm róla a vizet, és tepsiben még sütöm fél. háromnegyed órát (szintén héjában) Ezután közében elvágom őket, egy kanál segítségévek kikaparom a belsejét, sózom, vajazom, tejfölözöm, és villával összenyomogatom, majd visszatöltöm a héjába.

Halmozok rá a húsból, majd megszórom reszelt Trappista és Cheddar sajt keverékével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése