Kimondhatatlanul hálás vagyok Istennek, hogy ennyi finomsággal ajándékozott meg bennünket. Örül a lelkem mindennek, amit tőle kaptunk. :-)
Hozzávalók:
- 4- 5 nagyobbacska krumpli (szükség szerinti mennyiségben)
- vaj, tejföl, só
A húsos töltelékhez:
- 50 dkg darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- csili
- 1 doboz vörösbab
- só, bors, csili
- Trappista és Cheddar sajt a reszeléshez
Elkészítése:
A krumplikat alaposan megmosom, és héjában megfőzöm. Közben egy serpenyőben egy kis olajon apróra vágott hagymát dinsztelek. Hozzáadom a darált húst, sózom, borsózom, és állandó keverés mellett fehéredésig sütöm. Hozzáadok egy doboz hámozott, darabolt paradicsomot, azzal is főzöm, amíg a paradicsom meglágyul benne, és egy doboz vörös bab konzervet is. Legvégén szórok bele csilit, ízlés szerinti mennyiségben. Még egy kicsit összerottyantom, és már kész is.
Ha már majdnem megfőtt a krumpli, leöntöm róla a vizet, és tepsiben még sütöm fél. háromnegyed órát (szintén héjában) Ezután közében elvágom őket, egy kanál segítségévek kikaparom a belsejét, sózom, vajazom, tejfölözöm, és villával összenyomogatom, majd visszatöltöm a héjába.
Halmozok rá a húsból, majd megszórom reszelt Trappista és Cheddar sajt keverékével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése