2021. április 17., szombat

Báránysült

Vigyázz, mert a gondolataid befolyásolják az érzelmeidet, az érzelmeid befolyásolják a döntéseidet és s döntéseid befolyásolják az életedet.
Hozzávalók:
- 1 báránycomb (lehet több is)
- 1 fej fokhagyma 
- 1 citrom leve
- só, bors, rozmaring ( A rozmaring el is maradhat. Isteni finom csak sóval, borssal és fokhagymával)
- 4- 5 ek olíva olaj

Elkészítése:
A bárányt egy éjszakára fokhagymás pácba teszem, ami 1 fej préselt fokhagymából, rozmaringból, 1 citrom levéből, olívaolajból, sóból, borsból áll.  Jól bedörzsölöm vele a kicsontozott bárány combot. Néha megforgatom a páclében. Másnap kiveszem belőle, kicsit bemetszem a húst, és fokhagymagerezdeket dugdosok a lyukakba.
Ezután sütőzacskóba helyezem, ráöntöm a páclevet és kb. 1,5 dl l vörös bort vagy rozét. Kis lyukakat vágok a zacsira, hogy a gőz könnyebben tudjon távozni, majd 180 fokos sütőben kb 2,5- 3 óra hosszat sütöm. Amikor látom, hogy elkészült, kivágom a sütőzacskót, hogy piruljon meg szépen.
Savanyú, hagymás, tojásos krumplisalátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése