2019. november 6., szerda

Kinder bueno

Ősz illat van, egy jó adag nosztalgiát hord a szél. Ahogy a napsütéses órák csökkennek, a nyári élet energiája is csökken. De az ősz mindig sok-sok apró kellemes örömöt hordoz.
A nyári bőség, szórakozás helyét nyugodtabb, meghittebb pillanatok veszik át. Ismét a csendes áhított harmóniát keressük magunkkal és a környező világgal.
Az évszak változásával, az új szezon megérkezésével érdemes kipróbálni új ízeket. Kicsit kényeztetni magunkat és a mieinket.
Finom, egyedi, ellenállhatatlan süteményt ajánlok erre a célra. Csodálatos gazdagon krémes, kicsit ropogós, tojásból, cukorból, Nutellából, tejszínhabból készül. A végső aromát és a ropogós hatást az apróra vágott dióbél adja.
Felejthetetlen perceket kívánok mindenkinek, miközben szeretteitekkel elfogyasztjátok e finom süteményt egy jó beszélgetés kíséretében.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás fehérje
- 6 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1,5 ek olaj
- vágott dió
- Nutella

Hozzávalók a krémhez:
- 0,5 l tej
- 6 tojás sárgája
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 3 ek finomliszt
- 10 dkg étcsoki

Egyéb hozzávalók:
- babapiskóta vagy háztartási keksz
- kakaópor
- hulala habtejszín

Elkészítése:
A 6 tojás fehérjét cukorral, pici sóval kemény habbá verem, hozzáadom az olajat és a lisztet.
Vajazott sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, majd megszórom vágott dióval.
180 fokra előmelegített sütőben készre sütöm.
Még melegen megkenem Nutellával.

Megfőzöm a krémet a fél liter tejből, 3 ek. lisztből, 6 tojás sárgájából, 25 dkg cukorból, 1 csomag vaníliás pudingporból.
Ha kihűlt kettéosztom, az egyik felébe a gőz fölött megolvasztott csokit keverem, a másik sárga marad.

A sárga krémmel megkenem a tésztát, majd tejbe mártott kekszet teszek rá. Erre jön a csokikrém, majd legfelül a hulala felvert habja. Csokit lehet reszelni a tetejére, de szerintem így is elég gazdag ízvilága van a sütinek.

Néhány órára hűtőbe teszem, majd szépen lehet szeletelni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése