2011. május 8., vasárnap

Medvehagyma krémleves

Nem tudom miért, de régebben nem hallottam erről a csodálatos növényről. Lehetséges, hogy tudatosan zárkóztam el előle, de az is lehetséges, hogy nem volt mindig divat felhasználni ételkészítés céljából.
Sajnálom!! Lehet, hogy egyik kedvencem lett volna?
A lényeg az, hogy egyáltalán nincs szükség szerintem sokféle fűszerre, mert egymagában is szenzációs.
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 3 db krumpli
- tejföl ízlés szerint
- húsleveskocka
- pici citromlé
- pár csepp olíva olaj

Elkészítése:
A krumplit meghámozom, felkockázom és megfőzöm. Ha már majdnem kész, beledobom az alaposan megmosott medvehagymát és a húsleveskockát. Pár percig főzöm, majd összeturmixolom egy kis tejföllel és pár csepp olíva olajjal.
Pirítóssal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése