2010. október 2., szombat

Kevert szilvás

Eredetileg szilvásgombóchoz vettem a beszterceit, de úgy alakult, hogy az időm teljesen elfogyott és köztudottan a gombóc egy kicsivel időigényesebb, mint egy kevert tészta. Ki kellett találnom sürgősen valamit, hogy ne menjen kárba a sok hozzávaló.
Így született meg az alábbi sütemény. A főtt  krumplit a csirkemáj mellé ettük meg.

Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 12,5 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1/4 csomag sütőpor
- 1 kg szilva

Elkészítése:
A vajat kicsit megolvasztom a mikróban majd a szilva kivételével mindent hozzáadok és elkeverem.
Beleöntöm a tepsibe és rászórom a megmosott, kimagozott besztercei szilvát. Lehet kevés fahéjat szórni rá meg néhány szem kristálycukrot. Én most anélkül készítettem. Előmelegített közepes hőmérsékletű sütőbe teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése