Délelőtt azonban Márk úgy döntött, hogy meghívja a barátját. Bajba kerültem, mert elképzelhetetlen, hogy vendég úgy távozzon tőlünk, hogy nem kapott desszertet.
Gyorsan eldöntöttem, hogy Viki úrfi tiszteletére palacsintát sütök. Igen ám, csakhogy a palacsinta nem egy elegáns desszert. Így hát variáltam és foltos palacsinta lett belőle. Láttam már valahol hasonlót, de nem tudom, hogy hogyan készül. Próbálkoztam és ez lett belőle.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 egész tojás
- 1,5 dl olaj
- só
- ásványvíz
- 1 kk kakaó
Elkészítése:
A lisztet, tojást, olajat, sót jól összeturmixolom az ásványvízzel, hogy könnyű palacsintatésztát kapjak.
Egy kis edénybe kiveszek egy merítőkanálni tésztát és belekeverem a kakaót.
Felforrósítom a palacsintasütőt. Egy kevés olajjal kikenem az alját és azzal is forrósítom egy kicsit. Majd elkezdem kisütni a palacsintákat hagyományos módon. A különbség csak az, hogy miközben sül az egyik oldala, a másikra a kakaós tésztából csöpögtetek. Amikor megfordítom szépen belesülnek a foltocskák is.
Általam készített eper- meggy és szilvadzsmmel küldtük lefele.
A szabályos pöttyök sütésének biztos van valami jó kis technikája. Ha valaki ismeri, szívesen venném, ha megírná. Ha mégsem, akkor hát kisérletezek tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése