"Ha például délután négykor érkezel majd, én már
háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek.
Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen
drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni,
hány órára öltöztessem díszbe a szívemet..."
Antoine de Saint Exupéry: A kis herceg
Micsoda gondolatok, micsoda fogalmazás! Nagyon szeretem Saint Exupéry szavaival kifejezni azt az állapotot, amikor várok valakire, valakikre, akik kedvesek számomra.
Én is ünneplőbe öltöztettem a szívemet, duplán is. Hónapokon keresztül készültem, vártam azt a pillanatot, amikor megérkeznek Szabolcsék és Judithék. Köszönöm a jó Istennek, hogy vagytok nekem!!!!!!
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2- 3 db krumpli
- 4 ek olaj
- 1 csapott teáskanál só
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
Töltelékhez:
- 30 dkg juhtúró
- ízlés szerint kapor
- esetleg kevés tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatom a langyos cukros tejben. Hozzáadom a liszthez, illetve a reszelt főtt krumplihoz. Az egészet összegyúrom a sóval és olajjal. Egy óráig kelesztem, kinyújtom és egyforma kockákra vágom.
A juhtúrót összekavarom a vágott kaporral, és mindegyik kocka szélére teszek egy adagot, amivel aztán szépen feltekerem. Bő forró olajban aranybarnára sütöm. Tejföllel tálalva, de anélkül is mennyei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése