2015. május 12., kedd

Márk 18 éves szülinapi gyümölcstortája

Hát már nagyon nem aktuális ez a torta, hiszen fél év múlva már a következő számot ünnepeljük.
Hálás vagyok nagyon a jó Istennek, hogy megajándékozott bennünket Márkkal. És még hálásabb azért, mert segített felnevelni őt. Valóban a legszebb ajándék és a legszebb öröm forrása a gyerek. Én három csodálatos fiút kaptam. Nincs is ennél szebb és jobb dolog az életben. Azt mondják, hogy nehéz három gyereket felnevelni, de én azt mondom, hogy Istennel minden könnyű.
Böjte Csabának van egy szép gondolata:" Azt hiszem, akkor lesz egy hegycsúcson igazán szép a kilátás, hogyha gyalog megyünk oda fel, megizzadunk, verejtékezünk és elfáradunk." Nagyon egyet tudok érteni vele. A gyerekneveléssel sincs ez másképp. A mindennapi kihívások, feladatok megoldása teszik majd elégedetté az embert. Azok kovácsolják össze igazán a családot..............és visszatekintve a "hegy csúcsáról" gyönyörű lesz majd a "kilátás".
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 1 ek olaj
- 1 ek rétesliszt
- 2- 3 ek finom liszt
- csipet só
- 2 csipetnyi sütőpor

Krémhez:

- 1 csomag eper ízű pudingpor
- 5 ek cukor
- 1/2 l tej
- eper, szőlő, sárgabarack vagy ízlés szerint bármi
- 1 csomag Alsa vagy Dr Oetker eper ízű gyümölcskocsonya por

Elkészítése:
A 3 tojásból piskótát sütök a hagyományos módon, azzal a különbséggel, hogy a végén belekavarok még egy evőkanál olajat.  A pudingot az előírás szerint megfőzöm. A kihűlt piskótán elsimítom a langyos vagy kihűlt pudingot. Gyümölcsökkel dekorálok. A gyümölcskocsonyával is előírás szerint járok el, majd amikor félig megdermed ráöntöm a gyümölcsre.

Téged szomjúhoz lelkem

"Isten! én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged; téged szomjúhoz lelkem........"
Zsoltárok könyve 63; 1
Balaton