2013. február 24., vasárnap

Szárazbab pástétom

Rengeteg növényi fehérjét tartalmaz, sportolóknak kiváló húshelyettesítő pástétom. Zöldpaprikával, savanyú káposzta kockákkal szenzációs.
 Hozzávalók:
- 20 dkg szárazbab
- 1 db kisebb babérlevél
- késhegynyi köménymag
- pici borsikafű
- vegeta ízlés szerint
- 1/2 sárgarépa
- egy kis karika zeller
- 1/2 petrezselyem gyökér
- 1-2 ek tejföl

Elkészítése:
A babot este beáztatom, majd reggel odateszem főni a babérlevéllel és a zöldségekkel. Zöldségből nem kell sok bele, hogy ízben inkább a bab domináljon.Főzés után sózom csak, hogy kellőképpen be tudjon puhulni.
Ha kész, leszűröm, fűszerezem és összeturmixolom.

Isten gyermekei vagyunk

" Aki Jézus Krisztusban él, és benne is marad, az nem fog továbbra is bűnben élni. Ha valaki folyamatosan bűnben él, az valójában nem is látta meg Jézust, sem nem ismerte meg őt igazán."
1 János 3; 6
2007 Parádfürdő

2013. február 17., vasárnap

Pesztós szendvicsek

Egyszerű és nagyszerű...............A zöld pesztót kicsivel jobban kedveljük, mint a pirosat, de az is jöhet minden mennyiségben. Külön öröm, hogy végre Márknak is ízlik egy olyan étel, aminek zöld a színe.:-)
Reggelire, vacsorára kiváló egy bögre finom forró citromos- mézes teával. De vendégváró falatocskák is készíthetők belőle.
Hozzávalók:
- 1 üveg zöld pesztó
- bagett
- parmezán sajt vagy trappista

Elkészítése:
A kis bagettet felszeletelem, megkenegetem a zöld pesztóval (bazsalikomos), majd egy kevés parmezán sajtot reszelek a tetejére. Kész is van már a vendégváró falatka.

Örökség

" A ház és a vagyon apai örökség, de az ÚRtól van az okos feleség."
Példabeszédek 19; 14
2011 Mariapfarr

2013. február 10., vasárnap

Csokis habos téli kockák

Itthon voltak Szabolcsék és az ő kedvükért sütöttem ezt a gyors finomságot. Tavaly februárban történt . Rengeteg receptem van még piszkozatban. Az lenne a legjobb, ha azonnal közzétenném őket, mit ahogyan kezdetben tettem.Sebaj, most is szeretettel gondolok rájuk, szívesen idézem fel azt az időt, amikor itthon voltak. Alig várom, hogy ismét sor kerüljön a találkozásra!
Hozzávalók:
- 9 db  nagy tojás
- 9 ek cukor
- 8 ek liszt
- 3 ek kakaó
- 2 ek víz

- 5 dl habtejszín
- 2 ek kakaópor
- 2 ek porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag Dr Oetker ét csoki

Elkészítése:
A tojásokból és a többi hozzávalóból egy kakaós piskótát készítek. Felverem a tojások fehérjét habbá, a sárgáját 2 ek vízzel és a cukorral szintén habosra keverem. Hozzáadom a szitált lisztet és kakaót, majd óvatosan belekeverem a habot is.
Kivajazott tepsiben közepes hőmérsékleten megsütöm. Ha kihűlt, elvágom középen.
Közben félig felverem a cukorral a habtejszínt, hozzáadom a habfixálót és azzal keményre verem a habot. Beleszitálom a kakaót és óvatosan összekeverem. Megtöltöm a lapokat. A tetejére csokit olvasztok.Csoki formákat használok a díszítéshez.

A bölcs ember meggondolja, mit beszél

"A tudós ember takarékoskodik a beszédével, és aki értelmes, az higgadt lelkű.
Még az ostobát is bölcsnek gondolják, ha hallgat, és értelmesnek azt, aki csukva tartja a száját."
Példabeszédek könyve 17; 27- 28
2012 Szatymaz