Márk könyörgött, hogy készítsek valami ananászos húst neki. Pizzából is az ananászost szereti. Jó anyuka módjára teljesítettem a kívánságát.
Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- sajt
- ananász konzerv
- só, bors
- krumpli
- kevés olaj
- saláta
Elkészítése:
A csirkemellfilét sózom, borsózom és olajozott serpenyőben fehéredésig sütöm. Ezután egy tepsibe teszem, szórok rá darabolt ananász konzervet és reszelek rá sajtot. Összesütöm, amíg a sajt elolvad rajta.
A krumplit meghámozom, hasábokra vágom és tepsiben megsütöm. Ha kész, kevés olíva olajjal összeforgatom. Lehet fűszerezni ízlés szerint.
Salátával tálalom.
2011. július 27., szerda
Isten szüntelen figyelme
2011. július 11., hétfő
Edit tortája (ananászos- epertorta)
Jaj nekem!!!! Mikor volt május 10-e??? Akkor volt Edit születésnapja. Úgy sikerült, hogy személyesen is felköszönthettük Érden. Ritka alkalom......
Szerettem volna egy tortával meglepni, de mivel majdnem 200 kilométert tettünk meg e romlandó finomsággal, oda kellett figyelnem a formájára, hogy beleférjen egy tetővel rendelkező tepsibe, amit ily módon beledugtam egy hűtőtáskába is. Sokkal szebb tortát érdemelt volna. Na, de az íze a lényeg.............
Sajnos azóta már az eperszezonnak is befellegzett, de bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.
Sanyi fincsi töltött káposztát főzött és még finomabb tortát sütött neki. Ettünk és ittunk, meg egy jót beszélgettünk. Olyan gyorsan eltelik az a néhány óra, amíg ott lehetünk. Jó lenne gyakrabban találkozni!
Hozzávalók:
- 8 egész tojás
- 8 ek porcukor
- 8 ek liszt
- 1 csipet só
- sütőpor
Krémhez:
- 1 és fél csomag Dr Oetker vanília ízű pudingpor
- 7,5 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 8- 10 ek porcukor
- 1-2 csomag vaníliás cukor ízlés szerint
- 1 csomag habfixáló
- 1 doboz darabolt ananász konzerv
- néhány szem eper
- csoki a díszítéshez
Elkészítése:
A 8 tojásból normál piskótát sütök. Kikavarom robotgéppel a tojások sárgáját a cukorral, hozzáadok 8 ek lisztet, 8 ek porcukrot és a tojások habját, amelyet egy csipet sóval verek fel. A liszttel együtt beleszitálom a sütőport is. Óvatosan összekavarom és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten készre sütöm.
Közben előírás szerint megfőzöm a pudingot (a cukrot és a vaníliás cukrot is belefőzöm) és hagyom kihűlni.
Felverem a habtejszínt egy kevés cukorral meg a habfixálóval, majd hozzáadom a kihűlt pudinghoz.
A piskótát hidegen középen kettévágom. Egyik felét megkenem a krém harmadával, és teleszórom a leszűrt, lecsöpögtetett ananásszal. A krém másik harmadával befedem az ananászt, majd ráhelyezem a piskóta másik felét. Picit megnyomkodom óvatosan, majd a harmadik harmadrész krémmel bevonom a tetejét. Eperrel díszítem és étcsokit reszelek rá.
Szerettem volna egy tortával meglepni, de mivel majdnem 200 kilométert tettünk meg e romlandó finomsággal, oda kellett figyelnem a formájára, hogy beleférjen egy tetővel rendelkező tepsibe, amit ily módon beledugtam egy hűtőtáskába is. Sokkal szebb tortát érdemelt volna. Na, de az íze a lényeg.............
Sajnos azóta már az eperszezonnak is befellegzett, de bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.
Sanyi fincsi töltött káposztát főzött és még finomabb tortát sütött neki. Ettünk és ittunk, meg egy jót beszélgettünk. Olyan gyorsan eltelik az a néhány óra, amíg ott lehetünk. Jó lenne gyakrabban találkozni!
Hozzávalók:
- 8 egész tojás
- 8 ek porcukor
- 8 ek liszt
- 1 csipet só
- sütőpor
Krémhez:
- 1 és fél csomag Dr Oetker vanília ízű pudingpor
- 7,5 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 8- 10 ek porcukor
- 1-2 csomag vaníliás cukor ízlés szerint
- 1 csomag habfixáló
- 1 doboz darabolt ananász konzerv
- néhány szem eper
- csoki a díszítéshez
Elkészítése:
A 8 tojásból normál piskótát sütök. Kikavarom robotgéppel a tojások sárgáját a cukorral, hozzáadok 8 ek lisztet, 8 ek porcukrot és a tojások habját, amelyet egy csipet sóval verek fel. A liszttel együtt beleszitálom a sütőport is. Óvatosan összekavarom és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten készre sütöm.
Közben előírás szerint megfőzöm a pudingot (a cukrot és a vaníliás cukrot is belefőzöm) és hagyom kihűlni.
Felverem a habtejszínt egy kevés cukorral meg a habfixálóval, majd hozzáadom a kihűlt pudinghoz.
A piskótát hidegen középen kettévágom. Egyik felét megkenem a krém harmadával, és teleszórom a leszűrt, lecsöpögtetett ananásszal. A krém másik harmadával befedem az ananászt, majd ráhelyezem a piskóta másik felét. Picit megnyomkodom óvatosan, majd a harmadik harmadrész krémmel bevonom a tetejét. Eperrel díszítem és étcsokit reszelek rá.
A kegyelem forrása
„Mert aki engem megtalál, az életet találja meg, és kegyelmet nyer az Úrtól.” Példabeszédek könyve 8:35
2011. július 4., hétfő
Diós tészta
A legegyszerűbb ételek egyike, és mégsem került még fel eddig a blogomra.
Hozzávalók:
- tészta
- dió
- cukor
- házi sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm és leszűröm. Egy kis forró olajon átforgatom. Cukros dióval és házi sárgabarack lekvárral tálalom.
Hozzávalók:
- tészta
- dió
- cukor
- házi sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm és leszűröm. Egy kis forró olajon átforgatom. Cukros dióval és házi sárgabarack lekvárral tálalom.
Címkék:
desszertek,
főfogások,
tésztafélék,
vega ételek
Adj neki!!!
„Ha éhezik, aki gyűlöl téged, adj neki kenyeret, és ha szomjazik, adj neki vizet”
Példabeszédek 25,21
2011. július 1., péntek
Eper-banán fagyi
A világ leggyorsabb és legegészségesebb fagyija.
Hozzávalók:
- eper
- banán
- pici méz
- jégkockák
Elkészítése:
Mindent egybe összeturmixolok a jégkockákkal együtt és már lehet is enni.
Hozzávalók:
- eper
- banán
- pici méz
- jégkockák
Elkészítése:
Mindent egybe összeturmixolok a jégkockákkal együtt és már lehet is enni.
Megújuló erőnk lehet
„Erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja. Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is; De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!”
(Ézsaiás könyve 40. fejezet 29-31. vers)
(Ézsaiás könyve 40. fejezet 29-31. vers)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)