Hozzávalók:
- 50 dkg. liszt
- 2 egész tojás
- 15 dkg cukor
- 2 és 1/2 ek. tej
- 2 ek. olvasztott méz
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 kk.szódabikarbóna
- néhány csepp citromlé
- 1 kk. fahéj
Krémhez hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 ek.búzadara
- 5 dl. tej
- 2 ek.rum vagy rum aroma (elmaradhat)
Elkészítése:
A tojást, a cukrot, a tejet, a mézet és a vajat gőz fölött 5 percig főzöm. Ha levettem a tűzről belekeverem a szódabikarbónát, citromlevet , fahéjat és az átszitált lisztet.
4 lapot sütök belőle.
Krém elkészítése:
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarom.
A tejben a grízt üveges vastagságúra főzöm. Ha kihűlt, összekeverem a vajas krémmel, egy kis rummal megbolondítom és kész is krém. Rum nem fontos bele.
Első lapra ebből a grízes krémből kenek, a másodikra házi sárgabarack dzsemet, a harmadikra ismét grízes krém jön, míg a negyedikre csokimáz. A csokimázba nem mindig teszek cukrot. Ezt például úgy készítem, hogy 6 dkg.vajat megolvasztok és elkeverek benne 2 evőkanál minőségi kakaót. De néha étcsokit olvasztok fel egy kis tejszínnel és azzal vonom be.
Az egyik legfinomabb sütid amit valaha készítettél :) Nyammm...
VálaszTörlés