2010. január 9., szombat

Fehér püspökkenyér

Fehér püspökkenyeret akkor sütök, amikor egy más süteményhez több tojássárgája szükségeltetik és kimarad egy csomó fehérje.
Egyébként püspökkenyerek közül ez a legfinomabb. Főként téli sütemény. Nyáron nem szoktam ilyent készíteni. A benne lévő finomságokkal együtt nem más, mint egy energiabomba.









Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 11 dkg rétesliszt
- 10 dkg mazsola
- 6 dkg csokoládé
- 6 dkg rahát ( gyümölcs kocsonya vagy süthető gyümölcs zselé )
- 6 dkg vágott dió
- vaj a forma kikenéséhez

Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk óvatosan a lisztet, cukrot és a többi hozzávalót.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékletenkészre sütjük. Tetejére szórhatunk porcukrot vagy bevonhatjuk citrommázzal, de üresen is szenzációs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése